Afgekeurde Hulphond


Waarom wordt een hulphond of assistentiehond afgekeurd?
Het kan zijn dat in het “werk” de hond een trauma heeft opgelopen, helaas gebeurd dit nog wel eens door externe factoren van buitenaf. De hond kan dan niet meer zijn werk goed doen en zal dan afgekeurd moeten worden. Ook gebeurd het soms dat de eindgebruiker niet meer kan werken met de assistentiehond, om wat voor reden dan ook. Indien de hond nog jong genoeg is (niet ouder dan 3 jaar) dan kan deze nog opnieuw getraind worden en opnieuw geplaatst worden. Echter wanneer de hond ouder is dan 3 jaar dan wil dit bijna niet meer. Een assistentiehond moet 6 werkbare jaren hebben. De meeste assistentiehonden gaan met 8-9 jaar met pensioen, daarom mogen ze niet te oud zijn bij een nieuw traject. Op zich is er dan niets mis met de hond, maar wordt deze toch afgekeurd.

 

Het kan ook zijn dat tijdens de opleiding van de hond besloten wordt om de hond niet verder op te leiden. Dat kan om diverse redenen. Het kan om medische redenen dat een hond afgekeurd wordt. Het kan ook om gedragsmatige redenen, meestal gaat het er dan om dat de hond te veel jacht instinct heeft. Wat soms resulteert in het najagen van katten of vogels. Gedrag wat bij de trainer vaak wel onder controle te krijgen is, maar bij een cliënt weer de kop op gaat steken. Dan weet je eigenlijk al wel dat dit tot problemen gaat leiden bij een cliënt, en daar zit niemand op te wachten. 

 

Indien er afgekeurde assistentiehonden zijn dan zullen ze hier geplaatst worden.
Daarbij zal worden vermeld wat de reden tot afkeuring is en wat u kunt / mag verwachten.

Emma, mix Golden retriever teef

GERESERVEERD

Dit is Emma, Emma is een Golden retriever mix.

Emma is geboren op 2 augustus 2019. 

De vader van Emma is Wytze. Wytze is een kruising, van 50% Golden Retriever, en 50% Labrador Retriever. 
De moeder van Emma is Kallum. Kallum is een Goldendoodle: 50% Golden Retriever en 50% Grote Poedel. 

Dat maakt dat Emma 50% Golden Retriever, 25% Labrador Retriever en 25% Grote poedel is. 

Emma was geselecteerd voor fokteef. Emma is medisch goedgekeurd, echter gedragsmatig vinden we Emma niet geschikt om mee te fokken. Emma laat te veel “onderdanig” gedrag zien. Dit liet ze al zien als pup. We hadden gehoopt met de juiste training dit wel op te kunnen bouwen. Helaas is dat niet de realiteit. De onzekerheid en onderdanigheid naar mensen is intrinsiek. We zijn bang dat Emma dat doorgeeft aan de volgende generatie en dat kan domweg niet als je honden fokt die opgeleid moeten worden tot assistentiehond. Daarom hebben we besloten dat Emma herplaats gaat worden.
Voor Emma zoeken we een rustig persoon die het leuk vind om met Emma aan het werk te gaan. Emma vindt het heerlijk om te trainen. En als ze je eenmaal kent om heerlijk te kroelen. Emma heeft wel tijd nodig om te wennen, en er moet geen druk op komen te liggen. We zoeken iemand die Emma hond kan laten en kan genieten van een hele mooie en lieve hond.

Indien u serieuze belangstelling heeft dan kunt u contact opnemen met Greetje Veneboer. Per mail glveneboer@gmail.com of per telefoon 06-14798999.

Emma ECVO Test
PDF – 806.1 KB 91 downloads
Emma HD En ED
PDF – 92.6 KB 64 downloads