Certificaat Pup 8-14/16 weken oud


De eerste 4 maanden van het leven van een pup zijn ontzettend belangrijk. Dit is de periode waarin de blauwdruk voor het leven van de pup wordt gemaakt. In die periode wordt de basis van de pup gelegd. Gebeurd dit goed, dan heb je daar een leven lang plezier van. Gaat het in deze fase fout en loopt de pup een trauma op dan heb je hier de rest van het leven last van.
Voor mensen die een assistentiehond in teamtraining op willen leiden is het een verplichting dat de pup tot de leeftijd van 14/16 weken opgeleid wordt door instructeurs van de Hunneheide.


Waarom moet dit?
Er zijn heel veel goede hondentrainers onder de mensen die een assistentiehond nodig hebben, die prima een hond kunnen trainen. Echter een ieder die een assistentiehond nodig heeft, heeft ook zo zijn beperkingen. De kans voor een pup om in de zo ontzettend belangrijke periode een trauma op te lopen is heel groot. Om dat te voorkomen wordt deze intensieve periode gedaan door ervaren instructeurs. In de periode van 8-14/16 weken oud kan een aanstaande baas wel wekelijks komen trainen en band opbouwen. Maar de pup blijft op de Hunnenheide of bij een instructeur thuis.

De pups worden optimaal gesocialiseerd en getraind in de basis vaardigheden van o.a. netjes meelopen aan de lijn, zit, af, blijf, trekken (beginsel), duwen (beginsel), apporteren (beginsel), positieve inprenting HYPO geur.

Met 14/16 weken oud is uw pup nagenoeg zindelijk en slaapt hij de gehele nacht door. We leren de hond op positieve manier dat de bench zijn veilige plek is en dat hij hier zijn rust in kan pakken.
In een nieuwe omgeving kan het best zijn dat een pup nog een keer een ongelukje heeft, dat is normaal, hou daar rekening mee.

Ook voor mensen die opzien om de eerste weken van het leven een pup te socialiseren is er een mogelijkheid dat wij dit voor u doen. U weet dan zeker dat u een goed start krijgt met uw pup. Ook van u wordt verwacht dat u mee traint met de puppycursus 1x per week en dat u zelf leert en een band opbouwt met uw pup.

De kosten voor een pup zijn € 2.000,- + de kosten voor de eerste 6-8 weken training zijn € 1.500,-
Daarbij zit inbegrepen de lessen van de puppycursus.

 

Waarom moet dit zoveel geld kosten?

In de periode van 8-14/16 weken leert de pup ongelooflijk snel. Deze eerste socialisatiefase is ontzettend belangrijk. In deze fase vindt de inprenting plaats waar de pup de rest van zijn leven gemak of last van heeft. De goede en positieve dingen die de pup aanleert maken de pup op latere leeftijd een fijne, open, goed gesocialiseerde hond.

De verkeerde dingen, trauma’s die de pup aanleert of overkomen op jonge leeftijd blijven deze de rest van zijn leven, ook als volwassen hond, achtervolgen.

Trauma’s die in de eerste socialisatie opgelopen zijn manifesteren zich soms pas met 7-8 maanden, in eerste instantie wordt er gedacht dat het allemaal wel meevalt. Vaak pas op latere leeftijd is de volledige schade zichtbaar. Dit is dus een cruciale periode in de leven van een hond. Om de basis goed te leggen is het belangrijk om hier uiterst zorgvuldig en professioneel mee om te gaan. Dit is de reden dat instructeurs van de Hunneheide de pups in die leeftijd opvoeden.

Dit is ook een zeer intensieve periode die ook veel vergt van een instructeur (en zijn / haar gezinssituatie!)

De pup blijft in huis bij de instructeur. Deze heeft dan ook 24 uur per dag zeven dagen in de week de verantwoordelijkheid over deze pup. Trainen gebeurt niet alleen een uurtje buitenshuis, het trainen gaat de hele dag door. Op deze wijze ligt er een stabiele basis wanneer de pup 14/16 weken oud is.

 

Puppy training: U leert de letters van het alfabet aan.
6-7 lessen over een periode van 6-7 weken.
De puppytraining vindt plaats wanneer de pup in de leeftijd is van 7/8 weken oud tot en met 14/16 weken oud. De pup verblijft in de leeftijdsfase op de Hunneheide of in de normale woonomgeving van de instructeur. Tijdens de puppy training, die 1x per week is, traint de cliënt met de pup, onder begeleiding van instructeur(s). Op deze wijze wordt er kennis gelegd bij de cliënt, wordt er een band gesmeed tussen pup en cliënt. Onder deskundige begeleiding leert de pup de cliënt kennen en begrijpen. Tijdens week 14/16 wordt de pup geplaatst bij de cliënt.

LET OP: Er worden geen pups of honden geplaatst in de maand december. Dit in verband met het oplopen van mogelijke trauma’s rondom oud en nieuw. Pas in de 2e week van januari worden er honden of pups geplaatst.