Certificaat vervolg


Inmiddels heeft u het certificaat van de basis cursus behaald en mag u starten met het certificaat voor de vervolg. U kent inmiddels de werkwijze en hoe er getraind wordt. Het grote verschil met de basis cursus is dat er nu geen theorie meer gegeven wordt. U gaat nu de 3 uur volmaken met praktijk trainen.
Het kan zijn dat uw hond op de leeftijd is van rond de 7 maanden, de 2e gevoelige periode. Ook nu is socialiseren wederom belangrijk en het blijven generaliseren van alle oefeningen. Dit blijft terugkomen, is intensief maar uiterst belangrijk.

 

Certificaat Vervolg training: U leert zinnen te maken met de woorden.
8 lessen over een periode van 4 maanden. Gemiddeld 1x per 2-3 weken les.
Geen theorie meer, alleen praktijk, afsluiten met een examen.
 

Tijdens de vervolgtraining worden de oefeningen van de basis training verder uitgebreid en in moeilijkheidsgraad opgebouwd. Waar mogelijk integreert u de oefeningen zoveel mogelijk in uw thuissituatie en in het dagelijks leven. Generaliseren is hierbij het toverwoord.
In de lessen leert u steeds weer nieuwe toepassingen (generaliseren) van de basis beginselen.
Vergelijk het met lezen en schrijven. In de puppycursus leert u de letters te herkennen. In de basis cursus maken we van losse letters woorden.
In de vervolg training leert u met de woorden zinnen te maken.
De meeste honden kunnen tussen de 8-10 maanden al goed de hypo geur verwijzen.
Indien de hypogeur goed gegeneraliseerd is kan er gestart worden met de hyper geur.
De hypo geur heeft zijn eigen verwijzing, de hyper geur heeft dus een andere verwijzing dan de hypogeur.
Naast de oefeningen uit de training van de basis komen er nieuwe oefeningen bij. Dit is afhankelijk voor welke specialisatie de hond wordt opgeleid.

 

Vaardigheden die aangeleerd worden:

Algemeen appel: Netjes meelopen met een slappe lijn; zit, zit en wacht, hier; af en blijf; staan, naast

Apporteren, duwen, trekken, spelen met een speeltje,

De laatste les van de vervolg training assistentiehond is een examen.
Deze moet u minimaal met een 7 behalen om door te kunnen naar de Certificaat specialisatie assistentiehond (Diabetes Assistentiehond, Autisme assistentiehond, Blindengeleidehond, combinatie: Diabetes en geleidehond).

 

Medische keuring:

Wanneer de hond de leeftijd heeft van 1 jaar oud, dan volgt de medische keuring.
De medische keuring is de ECVO test (ogen), daarna de elle bogen (ED) en de heupen HD).
De Hunneheide laat de ECVO test doen in Drachten bij een gespecialiseerde dierenarts. De ED en HD foto’s worden genomen door Remco van ’t Hof van het dierenziekenhuis Assen. De foto’s worden dan doorgestuurd van Bernadette van Rijssen van de faculteit van Gent (België). Mevrouw van Rijssen stuurt dan weer de uitslag met de bijbehorende certificaten naar de Hunneheide.

LET OP! Indien u een pup van ons heeft gekocht en het tijdens de medische keuring mocht blijken dat de hond medisch NIET GOED gekeurd wordt, dan heeft u recht op een nieuwe pup of een andere hond van de Hunneheide. Indien u start met een nieuwe pup dan kunt u kosteloos het traject opnieuw doorlopen. Dit is een vorm van garantiestelling naar u als cliënt.
De Hunneheide fokt zo zorgvuldig mogelijk. Wat u zich wel moet realiseren dat honden nu eenmaal levende wezens zijn en dat hier risico’s aan kleven. Hoe zorgvuldig we ook zijn, je kan nooit in een hond kijken.

 

Certificaat Vervolg  assistentiehond

Dag Tijd Datum
1 Vrijdag 09.00-12.00 uur 05-02-2020
2 Vrijdag 09.00-12.00 uur 12-02-2020
3 Vrijdag 09.00-12.00 uur 05-03-2020
4 Vrijdag 09.00-12.00 uur 19-03-2020
5 Vrijdag 09.00-12.00 uur 02-04-2020
6 Vrijdag 09.00-12.00 uur 23-04-2020
7 Vrijdag 09.00-12.00 uur 21-05-2020
8 Vrijdag 09.00-12.00 uur + examen 11-06-2020