Proeftraject Hulphond


Bijna iedere dag is er wel een aanvraag voor een hulphond, voor zeer divers uiteenlopende zaken.
Heel veel aanvragen worden niet doorgezet omdat veel mensen niet goed weten wat ze nu daadwerkelijk kunnen verwachten.
Ook de financiën zijn vaak een groot struikelblok. Er zijn behoorlijk wat hobbels te nemen voordat je daadwerkelijk een hulphond (assistentiehond) hebt.
Dan rijst de vraag om de hoek, is al die moeite doen om een hulphond te krijgen dit werkelijk wel waard? Krijg ik inderdaad met een hulphond dat wat ik nu verwacht?

Om een reëel verwachtingspatroon te verkrijgen, wat een hulphond nu daadwerkelijk met en voor je kan doen, bieden we een proeftraject aan. Op die manier kun je zonder al te veel geld kwijt te zijn proeven aan een wereld met een hulphond.

Hoe gaat dit in zijn werk.
Je vult een intake formulier in en er komt een intake gesprek op de Hunneheide. Uiteraard mag je iemand meenemen om je te ondersteunen. Dit eerste gesprek is vrijblijvend.
Samen maak je dan de beslissing op je een proeftraject aangaat of niet.

Een proeftraject bestaat uit 4x met een hulphond werken. Het werken beslaat 1 uur . Het is een traject wat op jouw behoefte wordt vastgesteld. Je leert met de hond te werken, en je leert een stukje trainingsvaardigheden aan. Het belangrijkste is dat je daadwerkelijk met de hulphond de praktijk in gaat en die dingen gaat doen waar je een hulphond voor zou aan willen schaffen. Zo kun je ervaren wat een hond daadwerkelijk voor jouw doet, maar ook wat een hond nodig heeft voor zijn dierwelzijn. Uiteindelijk ben je verantwoordelijk voor elkaar, het is zorgen en denken om elkaar. Je krijgt individuele training van een instructeur, die gaat ook mee in de praktijk. Na de training of praktijk sessie wordt besproken hoe jij het hebt ervaren en wat de instructeur heeft gezien of ervaren.
In die 4 sessies kom je erachter of het voor jouw zinvol is om je daadwerkelijk in te gaan zetten om een eigen hulphond aan te gaan schaffen.
Tevens heb je dan inzicht gekregen wat type hond (wat voor karakter) je nodig hebt om samen goed te kunnen functioneren.

Je krijgt een evaluatie van de Hunneheide op papier mee en een advies.


Het proeftraject Hulphond is een maatwerk traject, de tijden liggen dan ook niet vast, dit wordt onderling afgesproken.
De kosten hiervan zijn: € 400,- voor het totale traject.