Pups 8-16 weken


De eerste 4 maanden van het leven van een pup zijn ontzettend belangrijk. Dit is de periode waarin de blauwdruk voor het leven van de pup wordt gemaakt. In die periode wordt de basis van de pup gelegd. Gebeurd dit goed, dan heb je daar een leven lang plezier van. Gaat het in deze fase fout en loopt de pup een trauma op dan heb je hier de rest van het leven last van.
Voor mensen die een assistentiehond in teamtraining op willen leiden (zie cursussen)  is het een verplichting dat de pup tot de leeftijd van 16 weken opgeleid wordt door instructeurs van de Hunneheide.
Waarom moet dit?


Er zijn heel veel goede hondentrainers onder de mensen die een assistentiehond nodig hebben en die prima een hond kunnen trainen. Echter een ieder die een assistentiehond nodig heeft, heeft ook zo zijn beperkingen. De kans voor een pup om in de zo ontzettend belangrijke periode een trauma op te lopen is heel groot. Om dat te voorkomen wordt deze intensieve periode gedaan door ervaren instructeurs. In de periode van 8-16 weken oud kan een aanstaande baas wel wekelijks komen trainen en band opbouwen. Maar de pup blijft op de Hunnenheide of bij een instructeur thuis.

De pups worden optimaal gesocialiseerd en getraind in de basis vaardigheden van o.a. netjes meelopen aan de lijn, zit, af, blijf, trekken (beginsel), duwen (beginsel), apporteren (beginsel), positieve inprenting HYPO geur.

Met 16 weken oud is uw pup nagenoeg zindelijk en slaapt hij de gehele nacht door. We leren de hond op positieve manier dat de bench zijn veilige plek is en dat hij hier zijn rust in kan vinden.
In een nieuwe omgeving kan het best zijn dat een pup nog een keer een ongelukje heeft, dat is normaal, hou daar rekening mee.

 

Ook voor mensen die opzien om de eerste weken van het leven een pup te socialiseren is er een mogelijkheid dat wij dit voor u doen. U weet dan zeker dat u een goed start krijgt met uw pup. Ook van u wordt verwacht dat u mee traint met de puppycursus 1x per week en dat u zelf leert en een band opbouwt met uw pup.

De kosten voor een pup zijn € 2.500,- + de kosten voor de eerste 8 weken training zijn € 1.500,-
Daarbij zit inbegrepen de lessen van de puppycursus.

 

Waarom moet dit zoveel geld kosten?

In de periode van 8-16 weken leert de pup ongelooflijk snel. Deze eerste socialisatiefase is ontzettend belangrijk. In deze fase vindt de inprenting plaats waar de pup de rest van zijn leven gemak of last van heeft. De goede en positieve dingen die de pup aanleert maken de pup op latere leeftijd een fijne, open, goed gesocialiseerde hond.

De verkeerde dingen, of trauma’s die de pup aanleert of overkomen op jonge leeftijd blijven de rest van zijn leven, ook als volwassen hond, achtervolgen.

Trauma’s die in de eerste socialisatie opgelopen zijn manifesteren zich soms pas met 7-8 maanden, in eerste instantie wordt er gedacht dat het allemaal wel meevalt. Vaak pas op latere leeftijd is de volledige schade zichtbaar. Dit is dus een cruciale periode in de leven van een hond. Om de basis goed te leggen is het belangrijk om hier uiterst zorgvuldig en professioneel mee om te gaan. Dit is de reden dat de Hunneheide de pups in die leeftijd opvoedt met professionele instructeurs.

Dit is ook een zeer intensieve periode die ook veel vergt van een instructeur (en zijn / haar gezinssituatie!)

De pup blijft in huis bij de instructeur. Deze heeft dan ook 24 uur per dag zeven dagen in de week de verantwoordelijkheid over deze pup. Trainen gebeurt niet alleen een uurtje buitenshuis, het trainen gaat de hele dag door. Op deze wijze ligt er een stabiele basis wanneer de pup 16 weken oud is.

 

Werkhonden. 

Realiseert u zich dat de pups die gefokt worden op de Hunneheide "werkhonden" zijn. Wat we hiermee bedoelen is dat de pups graag willen werken en dit ook nodig hebben om zich prettig te voelen. Indien een jonge hond te weinig "werkaanbod" krijgt, dan gaat hij zelf iets verzinnen om te doen, en meestal zijn dat niet de dingen die wij mensen leuk vinden. Belangrijk is dat u met de pup op een cursus gaat waar ze positief opvoeden. U heeft ook scholing nodig, samen leert u en gaat een steeds beter team vormen. Ook kinderen kunnen heel veel leren in goede harmonie. 

De pups worden al vanaf 3 dagen oud gestimuleerd (Early Neurologic Stimulation). Met 3 weken oud wordt de clicker al geconditioneerd. En tussen de 6-8 weken oud wordt er gestart met trainen. Met 16 weken oud zijn de pups dus gewend om te werken voor hun voer, hebben ze geleerd hoe ze na moeten denken en hoe het systeem van de clickertraining in elkaar zit. U krijgt dus een slimme pup in huis. Wanneer die slimme pup, die gewend is om te werken voor dat hij wat krijgt, in één keer geen werkaanbod meer krijgt, wel alle aandacht zonder er ook maar iets voor hebben te doen, dan wordt het een klein draakje. De pup gaat u manipuleren en afdwingen. Dit is een vaak onderschat probleem. Het vertederende uiterlijk en schattige pupje windt u zo om de vinger. 
Hoe klein en lief ze ook zijn, ook hier geldt JONG GELEERD, OUD GEDAAN.  Denk dus na wat u aanleert of wat u stimuleert. 


Hieronder de pups van 8 tot maximaal 16 weken oud. 

Deze pups zijn beschikbaar voor het opleiden tot assistentiehond.  

Per pup staat aangegeven voor welk doeleinde de pup het beste geschikt is. 

Er zijn enkele pups beschikbaar voor de verkoop, ook aan particulieren. 

Wat we wel heel belangrijk vinden is dat er een juiste match is tussen een mogelijke nieuwe pup eigenaar en een pup van ons. 
Wanneer u komt kijken voor een pup heeft u uiteraard de vrijheid om te zeggen dat u de pup NIET wilt (om wat voor reden dan ook).
Zo behouden wij ook ons het recht voor om wanneer u komt kijken en wij denken dat het geen verstandige keuze is u GEEN pup te verkopen.
Uiteraard zullen we dan heel eerlijk uitleggen waarom er welke keuze gemaakt wordt.
Uiteindelijk is iedereen gebaat bij eerlijkheid en bij het zo zorgvuldig mogelijk matchen van een pup. 

Pup 2 Reu -