Pups 8-16 weken


De eerste 4 maanden van het leven van een pup zijn ontzettend belangrijk. Dit is de periode waarin de blauwdruk voor het leven van de pup wordt gemaakt. In die periode wordt de basis van de pup gelegd. Gebeurd dit goed, dan heb je daar een leven lang plezier van. Gaat het in deze fase fout en loopt de pup een trauma op dan heb je hier de rest van het leven last van.
Voor mensen die een assistentiehond in teamtraining op willen leiden (zie cursussen)  is het een verplichting dat de pup tot de leeftijd van 16 weken opgeleid wordt door instructeurs van de Hunneheide.
Waarom moet dit?


Er zijn heel veel goede hondentrainers onder de mensen die een assistentiehond nodig hebben en die prima een hond kunnen trainen. Echter een ieder die een assistentiehond nodig heeft, heeft ook zo zijn beperkingen. De kans voor een pup om in de zo ontzettend belangrijke periode een trauma op te lopen is heel groot. Om dat te voorkomen wordt deze intensieve periode gedaan door ervaren instructeurs. In de periode van 8-16 weken oud kan een aanstaande baas wel wekelijks komen trainen en band opbouwen. Maar de pup blijft op de Hunnenheide of bij een instructeur thuis.

De pups worden optimaal gesocialiseerd en getraind in de basis vaardigheden van o.a. netjes meelopen aan de lijn, zit, af, blijf, trekken (beginsel), duwen (beginsel), apporteren (beginsel), positieve inprenting HYPO geur.

Met 16 weken oud is uw pup nagenoeg zindelijk en slaapt hij de gehele nacht door. We leren de hond op positieve manier dat de bench zijn veilige plek is en dat hij hier zijn rust in kan vinden.
In een nieuwe omgeving kan het best zijn dat een pup nog een keer een ongelukje heeft, dat is normaal, hou daar rekening mee.

 

Ook voor mensen die opzien om de eerste weken van het leven een pup te socialiseren is er een mogelijkheid dat wij dit voor u doen. U weet dan zeker dat u een goed start krijgt met uw pup. Ook van u wordt verwacht dat u mee traint met de puppycursus 1x per week en dat u zelf leert en een band opbouwt met uw pup.

De kosten voor een pup zijn € 2.000,- + de kosten voor de eerste 8 weken training zijn € 1.500,-
Daarbij zit inbegrepen de lessen van de puppycursus.

 

Waarom moet dit zoveel geld kosten?

In de periode van 8-16 weken leert de pup ongelooflijk snel. Deze eerste socialisatiefase is ontzettend belangrijk. In deze fase vindt de inprenting plaats waar de pup de rest van zijn leven gemak of last van heeft. De goede en positieve dingen die de pup aanleert maken de pup op latere leeftijd een fijne, open, goed gesocialiseerde hond.

De verkeerde dingen, of trauma’s die de pup aanleert of overkomen op jonge leeftijd blijven de rest van zijn leven, ook als volwassen hond, achtervolgen.

Trauma’s die in de eerste socialisatie opgelopen zijn manifesteren zich soms pas met 7-8 maanden, in eerste instantie wordt er gedacht dat het allemaal wel meevalt. Vaak pas op latere leeftijd is de volledige schade zichtbaar. Dit is dus een cruciale periode in de leven van een hond. Om de basis goed te leggen is het belangrijk om hier uiterst zorgvuldig en professioneel mee om te gaan. Dit is de reden dat de Hunneheide de pups in die leeftijd opvoedt met professionele instructeurs.

Dit is ook een zeer intensieve periode die ook veel vergt van een instructeur (en zijn / haar gezinssituatie!)

De pup blijft in huis bij de instructeur. Deze heeft dan ook 24 uur per dag zeven dagen in de week de verantwoordelijkheid over deze pup. Trainen gebeurt niet alleen een uurtje buitenshuis, het trainen gaat de hele dag door. Op deze wijze ligt er een stabiele basis wanneer de pup 16 weken oud is.

 

Werkhonden. 

Realiseert u zich dat de pups die gefokt worden op de Hunneheide "werkhonden" zijn. Wat we hiermee bedoelen is dat de pups graag willen werken en dit ook nodig hebben om zich prettig te voelen. Indien een jonge hond te weinig "werkaanbod" krijgt, dan gaat hij zelf iets verzinnen om te doen, en meestal zijn dat niet de dingen die wij mensen leuk vinden. Belangrijk is dat u met de pup op een cursus gaat waar ze positief opvoeden. U heeft ook scholing nodig, samen leert u en gaat een steeds beter team vormen. Ook kinderen kunnen heel veel leren in goede harmonie. 

De pups worden al vanaf 3 dagen oud gestimuleerd (Early Neurologic Stimulation). Met 3 weken oud wordt de clicker al geconditioneerd. En tussen de 6-8 weken oud wordt er gestart met trainen. Met 16 weken oud zijn de pups dus gewend om te werken voor hun voer, hebben ze geleerd hoe ze na moeten denken en hoe het systeem van de clickertraining in elkaar zit. U krijgt dus een slimme pup in huis. Wanneer die slimme pup, die gewend is om te werken voor dat hij wat krijgt, in één keer geen werkaanbod meer krijgt, wel alle aandacht zonder er ook maar iets voor hebben te doen, dan wordt het een klein draakje. De pup gaat u manipuleren en afdwingen. Dit is een vaak onderschat probleem. Het vertederende uiterlijk en schattige pupje windt u zo om de vinger. 
Hoe klein en lief ze ook zijn, ook hier geldt JONG GELEERD, OUD GEDAAN.  Denk dus na wat u aanleert of wat u stimuleert. 


Hieronder de pups van het F-Nest. Voor meer informatie kunt u naar de pagina van het F-Nest 24-6-2020 gaan. 

Per pup staat aangegeven voor welk doeleinde de pup het beste geschikt is. 

Er zijn enkele pups beschikbaar voor de verkoop, ook aan particulieren. 

Wat we wel heel belangrijk vinden is dat er een juiste match is tussen een mogelijke nieuwe pup eigenaar en een pup van ons. 
Wanneer u komt kijken voor een pup heeft u uiteraard de vrijheid om te zeggen dat u de pup NIET wilt (om wat voor reden dan ook).
Zo behouden wij ook ons het recht voor om wanneer u komt kijken en wij denken dat het geen verstandige keuze is u GEEN pup te verkopen.
Uiteraard zullen we dan heel eerlijk uitleggen waarom er welke keuze gemaakt wordt. Uiteindelijk is iedereen gebaat bij eerlijkheid en bij het zo zorgvuldig mogelijk matchen van een pup. 

Pup 1 Reu - Fenrir/Paars

Dit is Fenrir. Fenrir is een zeer zelfstandige pup. Fenrir is open en vrolijk en wandelt door het leven alsof hij al heel lang op de aardbol rondloopt. Fenrir is een onderzoekende pup, maar blijft wel letten op de baas. Een dapper manneke wat fluitend door het leven gaat. 

Fenrir is in een gastgezin geplaatst waar hij opgeleid gaat worden als assistentiehond. Fenrir krijgt de basis mee voor: 

- ADL-Hulphond
- Diabetes Assistentiehond
- Autisme Assistentiehond

1 Fenrir Paars Puppytest
PDF – 578.9 KB 57 downloads

Pup 2 Reu - Frank/Donkerblauw

Dit is Frank, Frank is een open en relaxte pup. Hij is zelfstandig, is rustig en kijkt eerst voordat hij wat doet, dit maakt Frank een slimme pup. Het is een ondernemende en onderzoekende pup. Frank is niet bang voor een uitdaging en hij is zeer behendig. Frank heeft de potentie om opgeleid te worden tot adl-hulphond of tot autisme assistentiehond. 
Daarnaast kan Frank prima een huishond plus worden. 

Alles staat en valt met een goede scholing. 

Frank is te koop voor een particulier.

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Greetje Veneboer 06-14798999 of per mail: glveneboer@gmail.com

2 Frank Donker Blauw Puppytest
PDF – 562.8 KB 84 downloads

Pup 3 Reu - Foeke/Bruin

Dit is Foeke. Foeke is een zeer stabiele, ondernemende en evenwichtige pup. Het is een zeer relaxte pup. Hij is open, zelfstandig maar ook gericht op samenwerking. Hij is onderzoekend, maar houdt ook de baas in de gaten. 

Foeke willen we opleiden, het liefst in teamtraining. We zoeken nog een baasje voor Foeke. Foeke kan opgeleid worden voor:

- Blindengeleidehond
-Diabetes Assistentiehond
- Combinatie Blindengeleide én Diabetes
-Autisme Assistentiehond

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Greetje Veneboer 06-14798999 of per mail: glveneboer@gmail.com

Link van het filmpje van Foeke van de puppytest 

https://youtu.be/Fgh-qutC6lE

3 Foeke Bruin Puppytest
PDF – 579.5 KB 60 downloads

Pup 4 Reu - Floki/Licht blauw

Dit is Floki. Floki is een stabiele rustige pup die niet gauw ergens van onder de indruk is. Floki is de grootste reu van het nest en wordt een grote sterke hond. Hij kijkt eerst de kat uit de boom en komt dan op gang. Het is geen druktemaker. 

Floki willen we opleiden, het liefst in teamtraining. We zoeken nog een baasje voor Floki. Floki kan opgeleid worden voor:

- Blindengeleidehond

- Autisme Assistentiehond

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Greetje Veneboer 06-14798999 of per mail: glveneboer@gmail.com

4 Floki Licht Blauw Puppytest
PDF – 579.1 KB 62 downloads

Pup 5 Reu - Frits/Groen

Dit is Frits. Frits is een open en vrolijke pup. Hij is gek op de baas en wil heel graag aandacht. Hij houd de baas dan ook goed in de gaten en komt zich geregeld melden. Frits is zeer actief en speelt totdat hij erbij neer valt. Frits moet wel begrenst worden, hij laat dit prima toe.

Frits is voor ons niet geschikt om opgeleid te worden tot assistentiehond. Daarom zoeken we een gouden mandje voor Frits. Bij mensen die wel met hem gaan trainen, want Frits is echt een werkhondje. Behendigheid, speuren, flyball, daar is Frits uitermate geschikt voor. Hij is erg behendig en snel en wil ontzettend graag werken. 

Frits is te koop voor een particulier.

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Greetje Veneboer 06-14798999 of per mail: glveneboer@gmail.com

5 Frits Groen Puppytest
PDF – 597.1 KB 75 downloads

Pup 6 Reu - Freek/Geel

Dit is Freek. Freek is een open en vrije pup. Een beetje eigenwijs, en af en toe schijt aan de wereld. Hij is zeer onderzoekend, en werkt graag met zijn neus. Het is een zelfstandige pup die daarbij uitermate slim is. 

Freek willen we opleiden, het liefst in teamtraining. We zoeken nog een baasje voor Freek. Freek kan opgeleid worden voor:

- Blindengeleidehond
-Diabetes Assistentiehond
- Combinatie Blindengeleide én Diabetes
-Autisme Assistentiehond

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Greetje Veneboer 06-14798999 of per mail: glveneboer@gmail.com

6 Freek Geel Puppytest
PDF – 569.9 KB 55 downloads

Pup 7 Teef - Freya/Oranje

Dit is Freya. Freya is een pup met een zacht karakter. Ze houdt van menselijk contact en is zeer baasgericht. Freya knuffelt graag en wil graag werken voor de baas. Freya is een open en sociale pup. Ze wil graag apporteren en samen werken met de baas.

Freya is geschikt op opgeleid te worden tot adl-hulphond. Of als huishond plus. Freya is een echt werkhondje wat wel graag wat wil doen, vooral samen met de baas.

Freya is te koop voor een particulier. 

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Greetje Veneboer 06-14798999 of per mail: glveneboer@gmail.com

7 Freya Oranje Puppytest
PDF – 585.0 KB 91 downloads

Pup 8 Teef - Fauna/Roze

Dit is Fauna. Fauna is een zeer baasgerichte pup, ze apporteert graag en komt dit onmiddellijk terug brengen. Het is een zachte pup die bedachtzaam is. Eerst kijken dan doen.  Fauna is daarnaast heel vrolijk en loopt gezellig met je mee. 

Fauna gaat opgeleid worden voor Autisme Assistentiehond. 
Hier is al een optie op voor een toekomstig baasje. 

Link van het filmpje van Fauna van de puppytest   https://youtu.be/j5gjN5emdls

8 Fauna Rose Puppytest
PDF – 569.3 KB 65 downloads

Pup 9 Teef - Foske/Rood

Dit is Foske. Foske is een open en vrolijke pup. Ze is zeer ondernemende en zelfstandig. Ze huppelt door het leven met af en toe een bokkensprongetje, het leven is voor haar één groot feest. Foske is daarnaast zeer relaxt en niet gauw onder de indruk. Ook werkt ze graag met haar neus. 

Foske willen we opleiden, het liefst in teamtraining. We zoeken nog een baasje voor Foske. Foske kan opgeleid worden voor:

- ADL- Hulphond
- Diabetes Assistentiehond
-Autisme Assistentiehond

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met Greetje Veneboer 06-14798999 of per mail: glveneboer@gmail.com

Link van het filmpje van Foske van de puppytest 

https://youtu.be/sfSUlPR4Y44

9 Foske Rood Puppytest
PDF – 524.1 KB 61 downloads

Pup 10  

Klik hier om een tekst te typen.