Bestuur


Het bestuur van Stichting Hero bestaat uit 3 natuurlijke personen, te weten een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Alle bestuurders hebben een gezamenlijke bevoegdheid met de andere bestuurders. Bestuurders hebben geen meerderheid in de zeggenschap over het vermogen van de stichting. Een bestuurder kan hierdoor niet over het vermogen van de instelling beschikken alsof het zijn eigen vermogen is (beschikkingsmachtcriterium). De onafhankelijke besluitvorming wordt hierdoor gewaarborgd.

 

Het bestuur wordt niet bezoldigd. Het is een vrijwillige taak. De bestuursleden ontvangen geen onkostenvergoeding of vacatiegelden. 

 

Stichting HERO heeft op dit moment 3 zeer betrokken en vakbekwame bestuurders. We zitten nu in een ontwikkeling dat er voor de toekomst er meerdere bestuursleden aangetrokken worden. Omdat Stichting HERO groeit is het wenselijk dat het bestuur ook meegroeit. Hier zijn we nu volop mee bezig.  VOORZITTER: Thomas Letschert

  Ik ben Thomas Letschert en ben geboren in 1973.

  Ik werk als technisch coördinator bij een woningbelegger.
  Als hondenliefhebber draag ik het werk van Stichting HERO een warm hart toe. Toen ik werd gevraagd als voorzitter van de Stichting heb ik dan ook ‘ja’ gezegd. Zelf geniet ik dagelijks van mijn Golden Retriever Muppet en Ruby, de liefste honden die ik ken. Het werk van Stichting HERO vind ik belangrijk omdat de Stichting door middel van assistentiehonden ervoor kan zorgen dat mensen weer een vrij leven krijgen, ouders weer ouder worden en kind weer kind. Maar ook dat de hond centraal staat. Heel fijn vind ik het dat er in oplossingen gedacht word en niet in problemen. Mijn hobbies zijn skiën en autosport.

   

   

   PENNINGMEESTER: Ginus Heling

   Mijn naam is Ginus Heling en ik mag mij de penningmeester noemen van Stichting HERO. In het dagelijks leven ben ik eigenaar van een administratiekantoor.
   Doordat er in mijn directe familie Diabetes voorkomt, ben ik erg geïnteresseerd in het werk van de Diabetes Assistentiehond. Ik weet wat Diabetes inhoudt en vindt het mooi om te zien hoe je een hond kan trainen om mensen met Diabetes te ondersteunen. Ik vind het fijn dat ik in mijn functie als penningmeester de Stichting kan helpen bij het goede werk dat zij doen. Ik hoop dat we veel mensen blij kunnen maken met een assistentiehond die hun helpt bij hun dagelijkse leven

    

    

   SECRETARIS: Carolien de Vries


   Ik ben Carolien de Vries.
   In het dagelijks leven geef ik tennisles en heb ik mijn eigen tennisschool. 3,5 jaar geleden heb ik mijn eigen hond Dirk bij Greetje gehaald en zodoende ben ik met Stichting Hero in contact gekomen. Ik heb 3 jaar geleden veel vrijwilligers werk gedaan in de zomervakantie en toen is de eerste assistentiehond in opleiding bij mij in huis gekomen. Daarna volgden er nog 2. Inmiddels ben ik begonnen met een aantal interne en externe cursussen, om me nog beter te verdiepen in het trainen en opleiden van assistentiehonden. Het werk van Stichting HERO vind ik heel erg belangrijk. Veel mensen krijgen hun vrijheid weer terug en kunnen ook weer genieten van het leven. Het is voor mij belangrijk dat er veel tijd wordt gestoken in het matchen van de hond en de baas. Een optimale match zorgt voor een beter werkend team en dat de hond bij zijn baas een gouden mandje vindt.

   Voor alle dagelijkse zaken en het reilen en zeilen van Stichting HERO is er een directeur. De directeur geeft verantwoording af aan het bestuur. 

   Er is nauw contact tussen de directeur en het bestuur. Het bestuur fungeert ook als raadgever en ondersteund de directeur. 

   De directeur wordt niet bezoldigd, het is een vrijwillige taak. De directeur ontvangt geen onkostenvergoeding of vacatiegeld. 

    

   ALGEMEEN DIRECTEUR: Greetje Veneboer

   Wat wil je later worden, een veel gestelde vraag die je als kind hoort. Ik ben opgegroeid in Hoogeveen. In Hoogeveen hadden we de bereden politie. Een paar keer per week reed de bereden politie bij ons door de straat met grote paarden. Als kind was dat zeer indrukwekkend. Later wilde ik heel graag ook politie te paard worden. Echter in die tijd mochten er nog geen vrouwen bij de bereden politie. Tja en dan moet je wat anders kiezen. Mijn ouders hadden een eigen winkel en toen was het normaal dat je je ouders in hun voetsporen volgde. Dus ook ik startte een winkel in Assen. Als hobby reed ik vroeger veel paard en later ben ik overgegaan naar de hondensport. Na bijna 24 jaar in de winkel gestaan te hebben werd het tijd voor een verandering. Het roer ging om. Van je hobby je beroep maken. Vroeger had ik altijd de wens om ooit een keer een hulphond op te leiden. Inmiddels is die wens wel uitgekomen, meer dan uitgekomen. Nooit had ik kunnen dromen dat ik directeur zou worden van een assistentiehonden organisatie. Ik ben dankbaar dat ik voor Stichting Hero mag werken. Het is prachtig werk en altijd weer heel mooi om te zien als een hond zijn werk doet en een mens kan helpen in vele opzichten. Stichting Hero geeft mij ook de kans om op een innovatieve manier mijn werk te doen. Met name de Diabetes assistentiehond en de combinatie hond: Blindengeleidehond én diabetes assistentiehond zijn prachtige ontwikkelingen. Dit zijn honden die mensen levens redden, de kwaliteit van leven enorm verbeteren. Daar zit mijn passie.

    

   C V Greetje Veneboer
   PDF – 80,0 KB 704 downloads