Diabetes én Geleidehond

Bekijk de documentaire van de eerste Combinatie hond: Diabetes Assistentiehond én Blindengeleidehond in Nederland. 

Het verhaal van Simon & Buffel....

Een Combinatiehond voor zowel Diabetes Assistentiehond én voor een Blindengeleidehond is een pittige opleiding. Dit kan alleen maar als een cliënt ook nog rest visus heeft. De training gaat in teamtraining. In de meeste gevallen is de diabetes de oorzaak van de visus beperking. We starten dan ook in eerste instantie met de training voor Diabetes Assistentiehond. Tegelijkertijd worden ook de basis beginselen voor het blindengeleidewerk getraind. Beide disciplines bijten elkaar niet. Het vergt wel een hond die beide taken aankan, dit zijn de meer "pittige" honden. Die zijn niet geschikt voor iedereen. 

De training vergt een grote mate van inzet van zowel de cliënt zelf, zijn omgeving maar ook van de hondenschool. 

Het diabetes gedeelte van de opleiding wordt NIET vergoed door de zorgverzekeraar, dit zult u zelf dmv fondsen werven en eventueel een benefiet avond organiseren bij elkaar moeten brengen.  

Het gedeelte van Blindengeleidehond wordt vergoed door een zorgverzekeraar, hiervoor moet eerst een aanvraag voor een Blindengeleidehond worden gestart. 

Aanmelden

Hiernaast vind u het formulier waarmee u een praktische indicatie kunt aanvragen. Deze hebben wij van u nodig voor de aanvraag bij de zorgverzekeraar. U kunt onderstaand document downloaden, invullen en als word document opsturen naar vragen@dehunneheide.nl 

 

PRAKTISCHE INDICATIE BLINDENGELEIDE HOND
Word – 45.0 KB 6 downloads