Werken met honden


Traject Werken met Honden

Wanneer je (nog) niet toe bent aan een eigen hond dan kun je starten in een traject “Werken met Honden”. Dit is een traject van 2x per week trainen over een periode van 3 maanden, met de therapiehonden van de Hunneheide. Na 3 maanden wordt de afgelopen periode geëvalueerd, hoe is het gegaan? Hoe is het bevallen, werkt het voor jouw? Als het traject positief uitpakt dan gaan we verder, eventueel worden er nieuwe doelen gesteld. Als je denkt, nou dit is het niet! Dan komt er geen vervolg en stopt het traject hier. Belangrijk is dat jij je goed moet voelen en merkt dat het traject je goed doet.
In de eerste weken zal het best nog eens tegenvallen. Het is allemaal nieuw en kost zeker in het begin veel energie. Na een 3 weken merk je dat het gemakkelijker gaat, dan is het nieuwtje ervan af en wordt het vertrouwd. In deze 3 maanden krijg  je een “vaste therapie hond” waar je mee traint. Zodat je een band op kunt bouwen met de therapie hond. De therapiehond blijft bij de Hunneheide, en wordt niet jouw eigen hond.


Wil je wel graag een eigen Autisme Assistentiehond dan kan dat ook.
In de eerste 3 maanden heb je al veel trainingsvaardigheden opgebouwd, die komen dan goed van pas wanneer je in teamtraining je eigen assistentiehond op gaat leiden.

Wil je meer weten over het traject Werken met Honden? 
Stuur dan een mail naar vragen@dehunneheide.nl